Tuesday, August 16, 2011

akhirnyer!!

aiii aiii dh lame ila xupdate sb xdek modal nak citer...so arini de citer nak cite..cer cite...hehe
arini 16/8/2011 bersamaan 16ramadhan merupakan ari yg ila xkan lupe sampai bile2..nak thu sb pe?jengjeng......:)

alhamdulillah dengan izin allah ila lulus ujian test jpj..akhirnyer dpat lesen P..perghhh xyah ckp r betapa berdeyut kencang time tu...ni nak citer pg td set jam 6.40 bangun mandi tbe2 sakit perut berjam2 dalm toilet tgk2 jam kul 7.20a.m mak aii mne sempat ni nak tnggu bus ag kne ade kat sana 7.40 dengan gesa2 ciap trun tnggu bus.tp nasib baek la bus time tu cpt sampai dlm 7.45,alamak lewat 5minit tgk2 van xdek...mampus la cmne ni nak g dalam ati la berbisik dah la time tu dan2 plak topap tarikh exp..g 7-eleven nak topap pas2 abg tu ckp 8.30 bru leh topap..nak nagis dh ase time tu tp g msuk balik 7-eleven tnye alih2 abg tu ckp topap 10inggit ade la..hampeh pnye abg tu asal xkate dr td sb mula2 ila mintak 5inggit tp pe salah nyer kan ckp de 10inggit org beli lah...nasib xnangis dh time tu...

coll abg driver van tu nasib baek la die nak dtg ambk lau xtahu la pe nasib..dalam ati lega
sampai jek destinasi perhh amai nyer org ambk nom kne nom60...bhagian I ,II kat litar lulus...suke ni dlm ati...pas2 g bahgian III plak dpt jpj laki...xmuda sgt xtua sgt sedang2 la..haha...bwk cam biase jela...akhrnyer lulus...syukur....

teringat plak time first2 belajar bwk cikgu kat jln raya alih2 kne tahan ngan jpj pas2 kne saman...malang nyer nasib...nak thu saman sb pe?sb xpakai seat belt yg lawak nyer cikgu tu pn xpakai so pe ag kat citu gak jpj bg ceramah kat cikgu...nasib time tu ila xkne saman sb ila bwh cikgu time tu so cikgu la kne byr...xpasal2 melayang rm350...moral die pasni sblm nak drive pastikan memakai seat belt terlebih dahulu supaya duit anda tidak akan melayang2...huhuhu

ase panjang plak citer kali ni..ok la nak chauu dlu..byeee

Wednesday, August 3, 2011

Salam Ya Salam Ramadhan




alhamdulillah arini masuk hari ke 3 puasa...bsk 4 5 dan seterusnyer..hahaha(dlm ati xsaba nk blk kg beraya)

bulan puasa ni makanan cmue tunjuk2 jek xsempat nk blk msk...blk kje pn kul 6 baru sampai umh,penat2...menu arini nasi kerabu dengan ayam percik n kuih muih...

ok la mata pn dh layu nk tdo...nite:)

Saturday, July 23, 2011

@@MaLaM Yg BeGitU BoSaN@@

O..M..G..,,

Salam xdi beri tbe2 omg..hahaha

Mlm minggu cm biase la dikelilingi ngan bohsan dan bosan n bosan..sampai bile bosan ni akan berakhir???arghhhhhhh!!!!

Mlm ni tertarik(cewahh cm magnet plak) nak tgk gubahan pengantin....kawen??skang ni g mne2 cmue tnye bile nak kwen?kawen?kawen?soalan yg xbleh lari selagi xkawen2..haha...dh sampai seru kawen la..ag pn cm muda jek ase(muda kerr?hahahahahaha

tertarik ngan gubahan coklat ni....yummmyy



Wednesday, July 13, 2011

Jom Layan Same2

video

Tuesday, July 12, 2011

i'm Back

setelah sekian lama menyepikan diri tbe2 mlm ni terasa mcm nk berblog plak...(cewahhh)
xthu nk citer pe sb dh setaun ase dh xberblog...ingt2 lupe dh,haha
so ok la tuk mlm ni sbg permulaan..haha

Wednesday, May 19, 2010

...AlHaMdUliLlaH...

Dh lame xupdate blog ni setelah sekian lama menyepi..bkn pe terlalu banyak keja,ase 4 bln praktl mcm xckup je n ase mcm terkejar2 plak tugasan yg diberi..pejam celik arini 20/5/2010 merupakan ari last eila praktikal kat Epic ni..ckup 3 taun study..ase kejap plak mase b'laku..dlm 3 taun mcm2 rintangan yg dihadapi bersama2 kengkawan...lau nk citer memang xabis la....masuk je alam praktikl ag la mencabar ase..lebih susah dr beljr...hanya tuhan je tahu segala onak duri kne tempuhi bersama cik zila tuk abiskan praktl ni...blom msuk alam perkerjaan ag ni...plan pasni xtahu ag,xcari ag keja...ingt nk tanam anggur jap kat kg..huhu...ape2 pn setiap kenangan manis n pahit akan sentiasa terpahat dlm ati ni...

Saturday, May 1, 2010

SeDiH



1/5/2010 - Hari paling menyedihkan bg eila,ditingglkan keseorngan bersendirian kesedihan.Terase sebak dlm ati ni bile org tersayang talifon pg td,3 bln terasa lama bg eila. bru 1 ari ditinggalkan terasa rindu bile xdapat msg,xdengr sore..Nape lah terlalu lame khusus ni..Ya Allah kau kuatkan lah semngat hambamu ini untuk 3bln n untuk ari2 akan datang..pada blog ni la eila melepaskan segala kerinduan dan kebosanan..

Ape la die duk wat skang kat kem 2. Perasaan skang kian membuak2 hndak tahu ape yg dibuat agaknye skang. Terasa terlalu besar pengorbann yg harus tempuhi..insyaallah segala pe yg terjadi de hikmah disebaliknye. segala pesanan abg akan ayg ingat selalu...

Dalam mase yang sama semua family eila g kuala terengganu arini abg yg sulung bertunang,alhamdulillah cmue berjalan lancar.kire eila sorang je xdapat join,cmue adik beradik dpt berkumpul ramai2,bestnyer.. Dieorng g pg td n blk arilah. 4 bijk kereta cmue. insyaallah abg eila akan kawen ujung bln ni. Betapa bsr pengorbanan abg eila, bru skang nk kawen sb selama ni duk tanggung eila study. Jasa abg kakcik xkan lupe,Insyallah 6t lau kakcik kje akan bls jasa abg n family yg byk membantu kakcik selama ini..

Didalam kecedihan yg berlaku atiku terase terubat sedikit bile zila ajak g mandi sg kat depan umh die (k.berang). Memng syok la dpt mandi segala kecedihan ilang seketika. Tapi eila xpandai berenang tgk dak2 ni je yg berenang. Ptg 2 g kebun kat tanjung,xlah jauh sgt jalan kaki je dr umh..Sepanjang perjalan kne tempuhi semak samun tapi xlah semak sgt. time nk msu kebun cmue pakat berlari sb de pacat,eeee geli..Dalam berlari2 kaki eila kne anak pacat menjerit r pe ag sb takut,tp zila yg tlg buangkn..lawak je lau ingatkan.Sampai je kebun, kutip pucuk paku. tapi eila duk tgk je sb takut nk msuk semak takut de pacat ag,hehe.. Sambil 2 mak zila kait buah kelapa pas2 minum,memng best la dh lame xdapat ase minum air kelapa ni..bsk nk blk kemamn dah sb isnin kje. so kne jalani rutin harian seperti biase walaupn ati ni berat je ase..ape2 pn kuatkan semngt tuk 3 minggu je ag praktl. pasni kne mambz kan dri la supya xterlalu teringat kat org tersayang..

p/s : best g mandi sg walaupn subang ilang sebelah n redah semak walaupn de pacat...