Tuesday, August 16, 2011

akhirnyer!!

aiii aiii dh lame ila xupdate sb xdek modal nak citer...so arini de citer nak cite..cer cite...hehe
arini 16/8/2011 bersamaan 16ramadhan merupakan ari yg ila xkan lupe sampai bile2..nak thu sb pe?jengjeng......:)

alhamdulillah dengan izin allah ila lulus ujian test jpj..akhirnyer dpat lesen P..perghhh xyah ckp r betapa berdeyut kencang time tu...ni nak citer pg td set jam 6.40 bangun mandi tbe2 sakit perut berjam2 dalm toilet tgk2 jam kul 7.20a.m mak aii mne sempat ni nak tnggu bus ag kne ade kat sana 7.40 dengan gesa2 ciap trun tnggu bus.tp nasib baek la bus time tu cpt sampai dlm 7.45,alamak lewat 5minit tgk2 van xdek...mampus la cmne ni nak g dalam ati la berbisik dah la time tu dan2 plak topap tarikh exp..g 7-eleven nak topap pas2 abg tu ckp 8.30 bru leh topap..nak nagis dh ase time tu tp g msuk balik 7-eleven tnye alih2 abg tu ckp topap 10inggit ade la..hampeh pnye abg tu asal xkate dr td sb mula2 ila mintak 5inggit tp pe salah nyer kan ckp de 10inggit org beli lah...nasib xnangis dh time tu...

coll abg driver van tu nasib baek la die nak dtg ambk lau xtahu la pe nasib..dalam ati lega
sampai jek destinasi perhh amai nyer org ambk nom kne nom60...bhagian I ,II kat litar lulus...suke ni dlm ati...pas2 g bahgian III plak dpt jpj laki...xmuda sgt xtua sgt sedang2 la..haha...bwk cam biase jela...akhrnyer lulus...syukur....

teringat plak time first2 belajar bwk cikgu kat jln raya alih2 kne tahan ngan jpj pas2 kne saman...malang nyer nasib...nak thu saman sb pe?sb xpakai seat belt yg lawak nyer cikgu tu pn xpakai so pe ag kat citu gak jpj bg ceramah kat cikgu...nasib time tu ila xkne saman sb ila bwh cikgu time tu so cikgu la kne byr...xpasal2 melayang rm350...moral die pasni sblm nak drive pastikan memakai seat belt terlebih dahulu supaya duit anda tidak akan melayang2...huhuhu

ase panjang plak citer kali ni..ok la nak chauu dlu..byeee

Wednesday, August 3, 2011

Salam Ya Salam Ramadhan




alhamdulillah arini masuk hari ke 3 puasa...bsk 4 5 dan seterusnyer..hahaha(dlm ati xsaba nk blk kg beraya)

bulan puasa ni makanan cmue tunjuk2 jek xsempat nk blk msk...blk kje pn kul 6 baru sampai umh,penat2...menu arini nasi kerabu dengan ayam percik n kuih muih...

ok la mata pn dh layu nk tdo...nite:)

Saturday, July 23, 2011

@@MaLaM Yg BeGitU BoSaN@@

O..M..G..,,

Salam xdi beri tbe2 omg..hahaha

Mlm minggu cm biase la dikelilingi ngan bohsan dan bosan n bosan..sampai bile bosan ni akan berakhir???arghhhhhhh!!!!

Mlm ni tertarik(cewahh cm magnet plak) nak tgk gubahan pengantin....kawen??skang ni g mne2 cmue tnye bile nak kwen?kawen?kawen?soalan yg xbleh lari selagi xkawen2..haha...dh sampai seru kawen la..ag pn cm muda jek ase(muda kerr?hahahahahaha

tertarik ngan gubahan coklat ni....yummmyy



Wednesday, July 13, 2011

Jom Layan Same2

video

Tuesday, July 12, 2011

i'm Back

setelah sekian lama menyepikan diri tbe2 mlm ni terasa mcm nk berblog plak...(cewahhh)
xthu nk citer pe sb dh setaun ase dh xberblog...ingt2 lupe dh,haha
so ok la tuk mlm ni sbg permulaan..haha